kuken

Jag uppfattar det som slött och fegt att man från konstfack inte ens har försökt förklara eller försvara de elever som har dragit mediernas och allmänhetens vrede över skolan de senaste månaderna. Man har inte ens försökt föra en diskussionen, utan har reflexmässigt dragit öronen åt sig och vänt eleverna ryggen så fort drevet har börjat gå.

Carl Johan De Geer sa just på kulturnyheterna att det börjar lukta Grönköping om konsfack. Att skolan som tidigare låg i framkant, nu rör sig i konstens allra ängsligaste bakvatten.

Jag tycker att det känns vemodigt att de här Lotta Bromé-dreven och moralpaniken som har rasat de senaste 10 åren, har gjort att det inte längre finns någon beslutsfattande person eller någon med makt som vågar stå upp och försvara det Aftonbladet, Expressen och den oinitierade allmänheten vid första anblicken inte förstår.

I kulturnyheternas reportage berättade man bland annat om en svensk flagga med citat från sånger svenska fjälljägare brukade sjunga. Och konstfack var nära att stoppa verket, med hänvisning till att det bara är kungen som får skriva på flaggan.

Kan en högskola som bland annat utbildar elever i ”fri konst” sjunka lägre?

kuken

Annonser

4 responses to “kuken

  1. Ja, själv har jag senaste dagarna tvingats debattera om det är rätt eller fel av en feministisk organisation att tillåta unga tjejer sjunga elaka nidvisor om våldtäktsmän från scen. Man borde ha förstått att det bara slår tillbaka mot en själv, sägs det. Man borde ha läst manus först och inte släppt fram dem. Man borde ha kastat ner dem från scen, buat ut dem.

    Jag tycker det är smått surrealistiskt att vi nått fram till ett samhälle där ordet verkar bli alltmer ofritt. Så länge det inte handlar om att sjunga nidvisor om mördade statsministrar eller måla profeter med bomb i turbanen, förstås.

  2. Ja, och som jag uppfattar det, är ordet ofritt just på grund av att ingen orkar ta debatten.

  3. Strålande bra! Jag skrev ett eget inlägg på temat, för att jag blev så jävla arg och pepp när jag läste ditt.

  4. hur i helvete kan man va så jävla sjuk att man ens gör en täckning på hur en svensk flagga brinner ner????
    de e alla onationella som bär skulden till all invandring och sånt skit men de e klart om det blir för mycket sopor i negerländerna så skickar dom väl hit resten som att vi va nå jävla sopstation!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s